Roberts (Bl)Aug

Roberts (Bl)Aug

Saab + Spyker = SANT!

AktuelltSkapad av robert 27 jan, 2010 14:55:17

Så ser det ur när man slår upp tidningar och knäpper på TVn eller radion. Hurra för Trollhättan och jobben! Livet får en rosaskimrande kant och ter sig som en hejdundrande musikal!

Men i all champagne och fest får man inte glömma att Saab inte gått med vinst på 20 år. Hur ändrar man det? Spyker drivs, vad jag förstått av en excentrisk miljonär med passion för bilar. Spyker går inte heller med vinst... Är tanken att 2 negationer ska ta ut varandra? Missförstå mig rätt - jag gläds med Trollhätteborna och att jobben räddas, men undrar oxå hur länge? Har ett företag som inte gått med vinst på 2 decennier existensberättigande? Jag skulle vilja svara nej på den frågan. Det ligger i hela näringslivets natur att producera varor och tjänster som marknaden efterfrågar och generera vinst.

När nu "lilla" Spyker köper Saab undrar jag varför? Vad är tanken? Varför köper man ett företag som inte går ihop sig och som GM inte verkar vilja ta i med tång? det är något lurt med detta. Jag vet bara inte vad.

  • Kommentarer(1)//blog.robertaug.com/#post26